PRISTIGLI GLASOVI PUTEM POŠTE: SNSD ulazi u Općinsko vijeće Stolac

SNSD je osvojio 280 glasova, odnosno 3,7 posto ili jedan mandat.

  • Politika

  • 04. Dec. 2020  05. Dec. 2020

  • 1

SNSD je, nakon prebrojavanja glasova pristiglih putem pošte, osvojio jedan mandat u Opštinskom vijeću Stolac, čime će Srbi prvi put nakon rata dobiti legitimnog predstavnika u zakonodavnoj vlasti ove hercegovačke općine, prenosi Srna.

Svi glasovi pristigli putem pošte još nisu prebrojani, ali po sadašnjim podacima iz Centralne izborne komisije, SNSD je osvojio 280 glasova, odnosno 3,7 posto ili jedan mandat.

Nosilac liste SNSD-a Nedeljko Đogo kaže da još nema službene potvrde, ali da se nada da neće biti promjena.

"Vrijeme je da nakon 20 godina imamo predstavnike u vlasti. I do sada smo imali dobru saradnju sa vlastima, ali sada će nam naš jedan čovjek sigurno puno značiti. Nastojaćemo pomoći našem stanovništvu i raditi za dobrobit svakog čovjeka u Stocu. Ovo je veliki iskorak za nas", naveo je Đogo.

Upitan da li postoje šanse da Srbi dobiju i mjesto predsjednika Opštinskog vijeća, Đogo je rekao da je rano o tome govoriti, ali da ni ta mogućnost nije isključena.

Prema sadašnjim rezultatima, od 17 odborničkih mjesta Hrvati su osvojili devet, Bošnjaci sedam, a Srbi jedno.

Načelnik općine Stolac i u narednom mandatu bit će Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH, koji tako ulazi u svoj peti mandat.

Iako u Stocu živi značajan broj Bošnjaka, HDZ BiH je uvijek imao vlast u ovoj opštini u kojoj su u poslijeratnom periodu vrlo često bilježeni međunacionalni problemi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...