NEVJEROVATNI SNIMCI IZ ITALIJE: Nakon nezapamćenog nevremena, uslijedile su poplave i velike količine snijega (VIDEO)

Obilne kiše izazvale su poplave na sjeveru Italije, a nevrijeme je najviše pogodilo dijelove Veneta, Furlanije i Bolcana, dok je na krajnjem sjeveru pao snijeg.

  • Svijet

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Vatrogasci su na području Veneta za nekoliko sati imali više od 400 hitnih intervencija, dok su regionalne vlasti pozvale građane da izbjegavaju putovanja zbog mogućih klizišta.

U Modeni se izlila rijeka Panaro i zbog toga je evakuisano stanovništvo u blizini te rijeke. Željeznički saobraćaj na području Bolcana prema Austriji danas je bio poremećen, a u nekim dijelovima i prekinut zbog snijega.

Do grada Bolcano trenutno se može doći samo autoputem, jer su ostali pristupni putevi zatvoreni.

Uzbuna na snježnu lavinu izdata je krajnjem sjeveru Italije, gdje su vatrograsci u posljednja 24 sata imali oko 500 intervencija.

Jug Italije, iako manje pogođen, nije u potpunosti pošteđen od nevremena.

Sjeverni dio Sicilije je u subotu uvečer zahvatila velika oluja s kišom.

Ulice nekih mjesta tog italijanskog ostrva su poplavljene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...