KALESIJSKI REALITY SHOW: Džafić tvrdi da Kulanić uopšte nije mogao biti kandidat, jer je DRŽAVNI SLUŽBENIK

Prema potvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, novi načelnik Kalesije će biti Zijad Kulanić iz Stranke demokratske akcije, koji je osvojio samo jedan glas više od Seada Džafića iz Nezavisne bh. liste.

  • Mini market

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Izborna drama u Kalesiji se nastavlja s obzirom na to da bi izbor prvog čovjeka općine mogao završiti na sudu. Naime, još aktuelni načelnik Sead Džafić tvrdi da Zijad Kulanić nije mogao biti kandidat, jer je državni službenik zaposlen u Općini.

Prema potvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, novi načelnik Kalesije će biti Zijad Kulanić iz Stranke demokratske akcije, koji je osvojio samo jedan glas više od Seada Džafića iz Nezavisne bh. liste.

Džafić je ranije već proglasio pobjedu na ovogodišnjim lokalnim izborima, ali je nakon toga CIK BiH objavio potvrđene rezultate. Zbog toga je Džafić najavio da će tražiti ponovno brojanje glasova i na tome neće stati.

alt

Naime, kako je potvrđeno za Klix.ba, Džafić je zatražio i još jednu reakciju CIK-a BiH, a koja se odnosi na moguću suspenziju Kulanića s kandidatske liste, jer je riječ o osobi koja je državni službenik, odnosno pomoćnik načelnika Kalesije za prostorno uređenje, geodetske i imovinskopravne poslove.

“Kulanić je državni službenik, a CIK-u BiH je potpisao izjavu da nije to. Vodio je predizbornu kampanju na način da je uzeo bolovanje. Pripremam jednu žalbu koju ću uputiti prema CIK-u BiH te ćemo vidjeti šta će dalje biti”, kazao je Džafić za Klix.ba.

alt

Kako je potvrdio, priprema i krivičnu prijavu protiv Kulanića zbog zloupotrebe položaja.

“On je bio dužan podnijeti raskid radnog odnosa i voditi predizbornu kampanju, što nije uradio, a uz to se lažno predstavio CIK-u BiH te ću zbog zloupotrebe položaja podnijeti krivičnu prijavu”, naveo je Džafić za Klix.ba.

alt

Kako se saznaje, prošlog mjeseca je i grupa birača iz Kalesije uputila Centralnoj izbornoj komisiji BiH inicijativu za pokretanje postupka protiv Kulanića zbog, kako je navedeno, kršenja odredbi Izbornog zakona BiH.

alt

One se, također, odnose na činjenicu da je Kulanić zaposlen u Općini Kalesija kao državni službenik te se kao takav kandidovao na lokalnim izborima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...