MARJANOVIĆ NEŠTO ZNA: Je li ovo nova ministrica obrazovanja u KS?

Ona bi na ministarskoj funkciji trebala zamijeniti Anisa Krivića (SBB).

  • Vijesti

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović objavio je zanimljiv status na Facebooku, u kojem je, prema mišljenju njegovih pratilaca, objavio ko će biti nova ministrica obrazovanja u KS.

"Prava sreća je upoznati ljude koji znaju, mogu i hoće!!! Siguran sam da će prof. dr. Melika Husić-Mehmedović biti ona iskra znanja, energije i profesionalnosti koju tako dugo čekamo. Iza ove osobe stoji njena znanstvena i akademska biografija, i kolege koje vjeruju u nju, koji znaju da nas upravo Profesorica (s velikim P) može uvesti u treću dekadu 21. stoljeća, onako kako naši mladi, naša znanost i naše visoko obrazovanje uistinu zaslužuje! Idemo dalje, Melika! Zajedno", napisao je Marjanović.

Inače, prof. dr. Melika Husić-Mehmedović je redovna profesorica marketinga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu te direktorica Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Obavljala je i funkciju prodekana za nastavu, ali i vodila Centar za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. 

Ona je objavila više istraživanja u području luksuzne potrošnje, neuromarketinga, životnog stila i kulture u različitim referentnim časopisima kao što su "Social Indicators Research", "Journal of Business Research", "British Food Journal", "Journal of Fashion Marketing and Management", "South East European Journal of Economics and Business", piše Radio Sarajevo.

Koautorica je poglavlja u međunarodnim knjigama te autorica univerzitetskih udžbenika iz područja ponašanja potrošača i marketinške strategije. Predstavljala je svoja istraživanja na više od 30 međunarodnih naučnih konferencija, uključujući ACR, EMAC i "Macromarketing". Članica je Odbora za ekonomske nauke pri Akademiji nauka i umjetnosti BiH.

Ona bi na ministarskoj funkciji trebala zamijeniti Anisa Krivića (SBB).

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...