"SB" NA LICU MJESTA, NEMA PLAMENA VJEČNE VATRE U SARAJEVU: Evo šta se dešava... (FOTO)

Vječna vatra postavljena je 6. aprila 1946. godine, kada se slavila prva godišnjica oslobođenja Sarajeva.

  • Društvo

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 3

Vječna vatra, spomenik svim žrtvama Drugog svjetskog rata i jedan od simbola prijestolnice Bosne i Hercegovine, ponovno je bio na meti vandala. U subotu, 5. decembra, došlo je do nasilnog privremenog gašenja plamena Vječne vatre.

Teo Grizelj, direktor privrednog društva ITG Sarajevo i ovlašteni serviser koji vodi računa o održavanju Vječne vatre, pojasnio je da je gašenje plamena uzrokovano plastikom koja je namjerno postavljena tako da je izazvala začepljenje dizni.

„Danas ćemo izvršiti kompletno servisiranje Vječne vatre kako bismo uklonili ostatke plastike oko dizni tako da plamen neometano gori. Cijeli proces trebao bi biti završen u roku od sat vremena“, kazao je Grizelj.

Vječna vatra postavljena je 6. aprila 1946. godine, kada se slavila prva godišnjica oslobođenja Sarajeva.

Ovaj spomenik djelo je arhitekte Juraja Neidhardta i postavljen je na pročelju zgrade koja se nalazi na križanju ulice Mula-Mustafe Bašeskije, Titove i Ferhadije, prenosi "Fokus".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...