ĐIKIĆ OČITAO LEKCIJU PLENKOVIĆU: "Kakva je to država koja tako smjenjuje stručnjake?"

Iz Vlade Hrvatske sinoć su saopćenjem demantirali navode da je premijer te zemlje Andrej Plenković odlučio iz Znanstvenog savjeta isključiti petoricu naučnika, potpisnika apela javnosti i Vladi - Andreju Ambriović-Ristov, Nenada Bana, Petru Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.

  • Regija

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Naučnik Ivan Đikić jutros je komentirao saopćenje Vlade.

"Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova Znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet, jer su svi bili šokirani", rekao je za portal HRT-a Ivan Đikić, naučnik s Univerziteta "Goethe" u Frankfurtu.

"Kakva je to država koja tako smjenjuje stručnjake?"

"Kakva je to država u srcu Europe koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH", pita se Đikić.

"Nadam se da će premijer Plenković smoći snage i iz Znanstvenog savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana", poručio je Đikić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...