NEŠTO SE KRUPNO SPREMA: Nelson i Sattler razgovarali s Čovićem i Izetbegovićem

Ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson i šef Delegacije EU Johann Sattler susreli su se danas s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

  • Politika

  • 09. Dec. 2020  10. Dec. 2020

  • 7

Razgovarali su o sljedećim koracima kada je riječ o „vitalnim izbornim reformama“, uključujući usvajanje preporuka ODIHR-a / GRECO-a i relevantnih odluka Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava.

Informacija je objavljena na Twitter nalogu Ambasade SAD u BiH.

- Nadamo se da isti duh saradnje koji je utro put za izbore u Mostaru 20. decembra može dovesti i do reformi presudnih za poboljšanje demokratske funkcije, jačanje povjerenja građana i pomicanje BiH naprijed njenim euroatlantskim putem – navodi se na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...