SAD ILI NIKAD: Johann Sattler pozvao Mostarce da izađu na izbore, komentirao i pismo Dragana Čovića...

Specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini i šef Delegacije EU-a u Sarajevu Johann Sattler pozvao je Mostarce da izađu na lokalne izbore, koji se u tome gradu održavaju prvi put nakon 12 godina, nazvavši to prilikom za novi početak.

  • Društvo

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 0

"Nemojte potcjenjivati moć svog glasa. Izađite na izbore i glasajte", rekao je on u Mostaru, dodavši kako je važno da se izborima odazove što veći broj ljudi, prenosi Hina.

Prema njegovim riječima, Mostarci nakon 12 godina konačno imaju priliku glasati kako bi odlučili ko će ih predstavljati u vlasti.

"Imamo priliku okrenuti novu stranicu, otvoriti novo poglavlje, kako bi se u cijelosti iskoristili potencijali koji su dostupni, da imamo gradsku upravu koja je profesionalna, koja će raditi na cijelom nizu pitanja, uključujući pitanja kao što su okoliš, tretman otpadnih voda i brojna druga pitanja", rekao je austrijski diplomata.

Posljednji izbori prije 12 godina

Upitan o pismu koje je nizu međunarodnih dužnosnika uputio predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine Dragan Čović, u kojemu je zatražio da se svi glasovi na izborima, bilo da se radi o onima pristiglim poštom ili prikupljenim putem mobilnih timova, broje u Mostaru kako bi se smanjile mogućnosti zloupotreba, Sattler je rekao kako pozdravlja transparentnost izbornog procesa.

"Domaće institucije su te koje će u konačnici donijeti odluku, ali ponavljam, pozdravljam svaki napor koji ide u cilju poboljšanja i jačanja transparentnosti", kazao je Sattler.

Izbori u Mostaru održavaju se poslije 12 godina nakon što su ljetos izmijenjene odredbe Izbornog zakona o načinu biranja vijećnika za Gradsko vijeće Mostara, koje je ranije poništio Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...