OVO PAS S MASLOM NE BI POJEO: Stevandić napao Biseru Turković, spominjao Hitlera, Komšića, Inzka…

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić kazao je da su izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković protiv Republike Srpske dio sinhronizovane akcije te je osudio, kako kaže, „činjenicu da međunarodna zajednica ostaje nijema dok se jedan narod targetira, a njegovi izabrani predstavnici porede s Hitlerom“.

  • Mini market

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 8

Stevandić smatra da su ljudi iz bošnjačkog establišmenta uspjeli naći saveznike za ekstremističku i ratnohuškačku politiku, identičnu onoj iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

"Dok nas jedni porede s Hitlerom, poput Bisere Turković, drugi, poput Željka Komšića, crtaju nam metu i kažu da će skinuti sve naše table. Moram konstatovati da nisam primijetio nijednu osudu međunarodne zajednice ili reagovanje visokog predstavnika, što predstavlja civilizacijsku i ljudsku sramotu", rekao je Stevandić reagujući na izjave Turkovićeve koja je na Face TV-u tražila ukidanje Republike Srpske, a Milorada Dodika "poredila s Hitlerom".

Stevandić je naglasio da se isti stalno uključuju ili očituju na najmanje bitne ili nevažne stvari u Republici Srpskoj, kao što je tabla na jednom studentskom objektu, a sada šute, čime ponižavaju i sebe i Evropu ostajući nijemi na ratnohuškačke izjave koje čitav jedan narod targetiraju ili njegove izabrane lidere porede s Hitlerom.

"Najvažnije je da mi u Republici Srpskoj nađemo dobar odgovor na sve to, da podvučemo crtu i vidimo da li mi uopšte možemo na taj način da sarađujemo. Dvadeset prvi je vijek i svima je sve poznato. Žao mi je što se mi u Srpskoj ne trudimo dovoljno da šire međunarodno eksponiramo sve te pakosti koje nam radi dio međunarodne zajednice, Kancelarija visokog predstavnika koja podržava fašističke ispade protiv našeg naroda i dio bošnjačkih establišmenta koji vodi ekstremističku politiku", naveo je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...