"JA SAM UMORAN, ODLAZIM IZ OVE INSTITUCIJE S DVA OSJEĆAJA...": Milan Tegeltija i službeno podnio ostavku, evo šta je rekao kolegama...

U toku je sjednica VSTV-a na kojoj se obraća predsjednik Vijeća Milan Tegeltija, koji je najavio podnošenje ostavke.

  • Društvo

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 1

“Prije svega, kolegama Goranu Neziroviću i Slavi Lakiću želim da kažem da ste i vi svjesni onoga što sam govorio – istinito. Istina je da ste, kolega Neziroviću i Lakiću, bili nosioci aktivnosti. U najmanju ruku bi bilo uredu da i vi podnesete ostavku. Najveći broj imenovanja koja su bila sporna u javnosti, desila su se u Federaciji. Ja sam u tim odlukama učestvovao kao jedan od 15. Korektno je da podnesete ostavke zajedno sa mnom. To se odnosi i na kolegicu Berinu Alihodžić. I kolega Selim Karamehić treba da podnese ostavku.

Ja jesam umoran. Odlazim iz ove institucije s dva osjećaja. Jedan osjećaj je osjećaj nezadovoljstva zbog društva u kojem živimo, a drugi je osjećaj zadovoljstva zbog toga što je sve izašlo na površinu. Ja podnosim ostavku, ali u toj situciji više ne možete održati sjednicu. Najbolje bi bilo da podnesem ostavku nakon ove sjednice i da vam zakažem narednu sjednicu”, kazao je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija obraćajući se članovima Vijeća na redovnoj sjednici.

(SB/Istraga)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...