MINISTRICA MILIĆEVIĆ PORUČILA: "Neću dati ostavku, ne prihvatam optužnicu Tužilaštva BiH"

Jelki Milićević se na teret stavlja da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

  • Mini market

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević kazala je kako ima potpuni legitimitet da obavlja funkciju ministrice bez obzira na optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv nje. Istaknula je kako nije nesavjesno obavljala svoj posao.

"Tu je u pitanju Ministarstvo finansija, a ne ministar finansija. Imamo zakone koji su u svakom momentu ispoštovani. Kvalifikaciju ni optužnicu koje je uputilo Tužilaštvo, ne prihvatam i svim silama i Ministarstvo i ja ćemo se truditi da pokažemo da svejedno radimo svoj posao. Upravljati budžetom od pet milijardi KM i da vam neko bez argumenta kaže da nesavjesno obavljate posao je uvreda za struku, posebno za ministra finansija. S ovog mjesta tvrdim da ne želim dati ostavku i želim pokazati da svi ljudi radi savjesno. To je posao koji je vrlo transparentan. Neću dati ostavku", poručila je Jelka Milićević.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv premijera Federacije BiH Fadila Novalića, ministrice Jelke Milićević, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika poljoprivredne firme "Srebrena malina" Fikreta Hodžića zbog afere "Respiratori".

Jelki Milićević na teret se, piše N1, stavlja da je počinila krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...