BRZA PITA OD GOTOVIH JUFKI: Danas napravite domaću „gužvaru“ i ne zaboravite jogurt (VIDEO)

Naš današnji obrok gotov je za 50 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI

500 g kupovnih jufki

5 jaja

400 g mladog sira

250 g kiselog vrhnja

400 g jogurta

150 ml mlijeka

½ praška za pecivo

100 ml ulja

sol, biber

PRIPREMA

Za fil pomiješajte slijedeće sastojke: Jaja, sir, kiselo vrhnje, jogurt, prašak za pecivo, mlijeko i ulje. Začinite sa 1-2 kaškice soli i malo bibera.

Zagrijte rernu na 220 stepeni gornji/donji grijači. Jufke izvadite iz pakovanja i stavite 1-2 jufke na stranu, koje će nam na kraju zatrebati.

U pomašćeni kalup veličine 35 x 27 x 6 cm stavite 4 jufke tako da se u sredini preklapaju, a da strane vise preko kalupa.

Uzmite svaki preostali list jufke i umačite u pripremljenu smjesu. Jufke redajte u kalup. Radite brzo, kako vam se ne bi raspale. Nastavite dok ne potrošite sve jufke i fil. 

Onim jufkama koje ste odvojili na početku, prekrijte sve i napravite nešto poput paketića.

Pecite pitu oko 35 minuta dok ne se ne napuše i porumeni. Na kraju gornji sloj pošpricajte vodom kako bi malkice omekšao.

Prijatno!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...