JOŠ JEDAN UDARAC ZVANIČNOJ MOSKVI: Vladimiru Putinu zabranjena posjeta Olimpijskim igrama!

Napominje se da predstavnici Vlade Rusije neće moći da dobiju akreditaciju, kao ni da prisustvuju svjetskim prvenstvima u raznim sportovima.

  • Sport

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 1

Sportski arbitražni sud zabranio je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu da dvije godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i svjetskim prvenstvima, navodi se u saopćenju suda.

Zabrana suda se odnosi na "predstavnike ruske vlade". Kako se navodi u specijalnom paragrafu odluke, predstavnici vlade su "zamjenici ministara, ministri, zamjenici premijera, premijer i predsjednik Ruske Federacije".

Sportski arbitražni sud u četvrtak je stao na stranu Svjetske antidoping agencije (VADA) u sporu sa Ruskom antidoping agencijom (RUSADA) – ruski sportisti neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod ruskom zastavom do 16. decembra 2022. godine.

Osim toga, RUSADA je dužna da agenciji VADA plati iznos od 1,27 miliona dolara kao naknadu za troškove koje je VADA imala od januara 2019. do datuma odluke.

Napominje se da predstavnici Vlade Rusije neće moći da dobiju akreditaciju, kao ni da prisustvuju svjetskim prvenstvima u raznim sportovima.

Pri tome se ograničenja ne odnose na zvaničnike koji su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta ili su od šefa države na čijoj teritoriji se događaj održava dobili poziv za takmičenje. Također se ograničenja ne odnose na zvaničnike koji su sportisti i koji su na takmičenje stigli kao učesnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...