VULIN DOVEO SPECIJALCE U SANDŽAK: "Žandarmerija je u Novom Pazaru radi..."

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od danas biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu, saopštio je MUP.

  • Regija

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 2

Vulin je poslije sastanka s načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru rekao da "država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi" i da će sačuvati sigurnost svakog građanina, navedeno je u saopštenju.

"Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom dijelu Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude", kazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, na sastanku kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mjere i koraci koji će biti preduzeti.

"Prisustvo policije će biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Кraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura, bit će posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mjesta", rekao je Vulin.

On je rekao da su "droga, prostitucija, oružje", stvari koje neće biti tolerisane.

"Nijedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže, već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da očekuje od svih političara, i od lokalne samouprave da učestvuju i pomognu u toj borbi.

"Da sutra, kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija djeluje na svakom dijelu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više", kazao je Vulin.

On je dodao da MUP neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi, da će sačuvati sigurnost svakog građanina i da će u Novom Pazaru zakon ponovo biti poštovan.

Vulin je razgovarao i s gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, koga je upoznao sa mjerama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbijedila bezbjednost i stabilnost u ovom gradu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...