KORONA KOSI SVE REDOM: Preminuo čuveni kardiolog, vodeći stručnjak u Klinici za kardiologiju Instituta...

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svijetu.

  • Hronika

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Kardiolog u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje Milorad Borzanović preminuo je u Beogradu u 61. godini od posljedica zaraze koronavirusom.

Profesor Borzanović bio je načelnik Odjeljenja preoperativne pripreme u Klinici za kardiologiju Instituta Dedinje i profesor interne medicine na medicinskim fakultetima u Kosovskoj Mitrovici i Beogradu, javio je RTS.

Rođen je 13. maja 1960. godine u Prizrenu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a studij medicine, specijalističke i doktorske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Autor je i koautor više knjiga i udžbenika iz oblasti kardiologije i više od 200 stručnih radova objavljivanih u poznatim medicinskim časopisima u svijetu.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...