ČESTITKA REISU-L-ULEME KARDINALU VINKU PULJIĆU: "Molim Uzvišenog Boga da nam omili komšijsku solidarnost i volju da gradimo društvo jednakopravnosti"

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas čestitku čelniku Katoličke crkve u BiH, kardinalu Vinku Puljiću povodom nastupajućeg katoličkog blagdana Božića.

  • Društvo

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 0

"Iskreno poštujući ovo vrijeme posebnog duhovnog ozračja kojeg osjećaju i kojim se inspiriraju kršćani širom svijeta, a posebno naše komšije, u svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vama osobno kardinale Puljiću, redovnicima i redovnicama Katoličke crkve i svim katolicima u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini veliki blagdan rođenja Isaa (Isusa), neka je na njega mir Božiji i spas.

Molim Uzvišenog Boga da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da nam omili komšijsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude i narode”, napisao je u čestitki reisu-l-ulema Kavazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...