NO SIKIRIKI, OSTAT ĆETE TRIJEZNI: Napravite sos s votkom i uživajte

Ukusan i kremast sos za tjesteninu s dodatkom votke će vas oduševiti.

  • Gastro

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI:

½ šolje putera

1 luk

1 šolja votke

2 konzerve paradajza

500 ml vrhnja za kuhanje

so

biber

PRIPREMA:

1. U tavi na puteru popržite sitno sjeckani luk dok ne omekša.

2. Dodajte votku i kuhajte 10 minuta.

3. Umiješajte paradajz i pustite da kuha 30 minuta na srednjoj vatri.

4. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još pola sata.   

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...