PRAVO SLAVLJE: Bivši Sarajlija Emir Kusturica o tenkovima, pljački i proslavi...

Srbijanski reditelj Emir Kusturica istaknuo je da je sada, nakon što gas stiže iz Rusije u Srbiju, mnogo lakše čekati budućnost.

  • Društvo

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 4

- Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grijati i dobiti “jeftiniju” ekonomiju. Mnogo važniji će biti psihološki efekt koji taj cjevovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju – rekao je Kusturica komentarišući vijest o puštanju u rad gasovoda “Balkanski tok”, kojim gas iz Rusije, preko Turske i Bugarske, od jučer već stiže do Srbije.

– Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok. Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promijenjeni, najčešći prevoznici ljudi i roba su avioni, ali su gas i tečno zlato uvijek imali drukčiji transport – rekao je Kusturica za portal "Iskra".

Evo jednog razloga, naglasio je Kusturica, da se umjesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja cjevovoda i gasa koji stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...