LAJČAK NAPRAVIO POMETNJU U SRBIJI: Poručio da bi sporazum Beograda i Prištine podrazumijevao korekcije Ustava!

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, smatra da bi konačni sporazum između Beograda i Prištine podrazumjevao različite pravne korekcije obje strane na ustavnom nivou.

  • Regija

  • 27. Dec. 2020  27. Dec. 2020

  • 3

Lajčak je za Klan Kosova rekao da je za postizanje sporazuma neophodna zakonska regulativa.

On je ocijenio da će, nakon postizanja sporazuma, vjerovatno biti potrebno da se na ustavnom nivou uključe neophodni pravni aranžmani, kako bi se integrisalo ono što je dogovoreno i potpisano.

Lajčak je rekao da se to odnosi i na Beograd i na Prištinu i da je konačni sporazum neophodan za normalizaciju odnosa dvije strane.

Ove Lajčakove riječi izazvale su burne reakcije u srbijanskim medijima, pa je tako tabloid "Alo" ove izjave nazvao "skandalom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...