PORTUGALAC NAPRAVIO POTEZ KARIJERE: Ronaldo u Dubaiju dobio dvije nagrade, jednu je odmah predao u ruke...

Cristiano Ronaldo je na dodjeli "Glove Soccew Awards" proglašen igračem stoljeća, a trebao je dobiti i nagradu za igrača godine.

  • Sport

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 0

Portugalac je imao najviše glasova navijača i stručnog žirija, ali je on odlučio da nagradu za najboljeg igrača godine dobije neko drugi, ko je i bio bolji u 2020. godini.

Kada je čuo da treba dobiti nagradu, Ronaldo je to odbio te je predao u ruke Robertu Lewandowskom, napadaču Bayerna koji je briljirao u godini na izmaku.

Juventusov as i njegov menadžer Jorge Mendes odlučili su se za ovaj potez iz poštovanja prema Lewandowskom, a i zbog činjenice da ne bi bilo pošteno da nagradu odnese Ronaldo, i to samo zbog svoje popularnosti.

Inače, Lewandowski je nedavno dobio i nagradu za najboljeg igrača svijeta u 2020. godini po izboru FIFA-e.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...