NAKON ISPADANJA S EURA: Cristiana Ronalda u Torinu dočekala najgora moguća vijest...

Ronaldo sa "Starom damom" ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali nakon nešto lošije sezone, počele su špekulacije da bi Portugalac već ovog ljeta mogao da napusti klub iz Torina.

  • Sport

  • 30. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

On je prije tri godine stigao kao veliko pojačanje u Juventus te je glavni cilj bio da pomogne ovoj ekipi da osvoji Ligu prvaka, ali to još nisu uspjeli.

Juventus u prošloj sezoni nije bio na svom nivou i, nakon devet godina dominacije, nije uspio da odbrani titutlu prvaka Italije.

Očekuje se da će ovog ljeta klub napraviti neke izmjene u igračkom kadru, a još nije poznato da li će Massimiliano Allegri računati na Ronalda.

Ronaldo se povezuje s prelaskom u PSG i Manchester United, ali zvaničnih ponuda za njega još nema. Također, ukoliko ne dođe prava ponuda za njega, čini se da je Juve spreman da ga pusti i bez obeštećenja.

Naime, Fabrizio Romano objavio je da klub nije ponudio Ronaldu novi ugovor i čini se da to neće ni uraditi. Spremni su prodati Portugalca ukoliko stigne prava ponuda, ali očito je da nemaju ništa protiv ni da on ostane još jednu sezonu, a onda narednog ljeta ode kao slobodan igrač.

Juventusu je trenutno najveći problem plata koju ima Ronaldo, jer samo na njega godišnje izdvajaju 31 milion eura i on je daleko najplaćeniji igrač u Italiji.

Nakon što je Portugal ispao s Evropskog prvenstva, Ronaldo je konačno dobio zasluženi odmor, a njegova sudbina oko odlaska ili ostanka u Juventusu će sigurno biti poznata u narednom periodu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...