NEŠIĆ PONOVIO ZAHTJEVE CIK-u: "Mora se prekinuti izborno razbojništvo u Doboju, VRIJEME JE DA SE LOKALNIM ŠERIFIMA STANE NA PUT“

Dugo su se izborne prevare u Doboju gurale pod tepih, dodaje, vrijeme je da sve izađe na svjetlost dana.

  • Politika

  • 28. Dec. 2020  28. Dec. 2020

  • 1

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić ponovo je zatražio od Centralne izborne komisije (CIK) BiH da donese odluku o poništavanju izbora u Doboju i raspiše nove, koji bi se proveli u skladu sa zakonom i demokratskom procedurom. "Takođe, tražimo od nadležnih pravosudnih organa da procesuiraju sve odgovorne za izborne prevare koje su se desile u Doboju na izborima 15. novembra. Mora se prekinuti izborno razbojništvo", smatra Nešić.

Dugo su se izborne prevare u Doboju gurale pod tepih, dodaje, vrijeme je da sve izađe na svjetlost dana, piše Klix.

"Vrijeme je da se lokalnim šerifima koji su privatizovali ne samo izborni proces, već i cijeli grad, stane na put. Nervoza koju pokazuju samozvani gospodari Doboja, govori da su svjesni svih nezakonitosti koje su se desile na dan izbora i da podmetanjem zaposlenih u Gradskoj upravi pokušavaju da zaštite sebe od odgovornosti", zaključio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...