RAT SE NASTAVLJA: Poljoprivrednici iz Federacije BiH optužili ministra Košarca da vrijeđa njihovu inteligenciju...

Jučer su, kako dodaju u saopćenju, zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

  • Društvo

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH smatra da je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac svojom jučerašnjom izjavom "još jednom potvrdio da nije dostojan da obnaša bilo kakvu funkciju na nivou države Bosne i Hercegovine".

- Optužbe na račun poljoprivrednika da ne misle svojom glavom, već da im mora suflirati opozicija, smatramo potcjenjivanjem naše inteligencije. Pokušaj da se našu borbu koristi u stranačkim okršajima dokaz je, pak, nemoći ministra Košarca i nedostatka bilo kakvih utemeljenih argumenata i rješenja - navode iz Udruženja poljoprivrednika FBiH u saopćenju za javnost.

Naglasili su da su jučerašnji protest organizovali poljoprivednici iz oba bh. eniteta te da ministar Košarac griješi obraćajući se isključivo proizvođačima iz Republike Srpske.

- U Biljeljini i Gradišci bilo je jučer i Sarajlija, i Tuzlaka, i Zeničana, i Krajišnika i svi su oni nezadovoljni politikom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Poljoprivreda ne poznaje entitetske granice i vrijeme je da to ministar Košarac konačno shvati - ističu iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Jučer su, kako dodaju u saopćenju, zatražili da se u rješavanje problema zaštite domaće proizvodnje što hitnije uključi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...