ZAHIRAGIĆ KONAKOVIĆU: "Kolokvijalni govor zvuči dobro, ali ga ne koristite u Skupštini"

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo počela je danas u online formatu. 

  • Mini market

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Ranije je najavljeno da će se danas razmatrati uvođenje privremenog finansiranja. To podrazumijeva razmatranje privremenog finansiranja budžeta Kantona Sarajevo, Zavoda zdravstvenog osiguravanja i Službe za zapošljavanje.

Dnevni red je usvojen jednoglasno. 

Zastupnik Haris Zahiragić javio se prvi za diskusiju te kazao da mu je žao što je online sjednica, a epidemiološka situacija je mnogo bolja.

- Žao mi je što radimo online, iako je situacija u KS dosta bolja. Kada ste glasali da razdvojite ministarstva, u slučaju privremenog finansiranja, ne mogu se finansirati uposlenici novih ministarstava. Oni neće moći biti finansirani iz budžeta - kazao je Zahiragić.

Nakon Zahiragića, za riječ se javio i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković

Na njegove riječi odmah je reagirao Zahiragić te mu kazao da kolokvijalne riječi ostavi za neko drugo mjesto. 

- Kolokvijalni govor zvuči dobro, ali budimo pošteđeni tog govora - kazao je Zahiragić. 

Konaković je ovom prilikom, kako piše "Oslobođenje", kazao da mu je žao što Zahiragić nije ranije došao u Skupštinu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...