"SB" NA LICU MJESTA, GRAĐANI SE OKUPILI ISPRED PARLAMENTA FBiH: Poručuju da okoliš više ne može čekati... (FOTO)

Emina Veljović, izvršna direktorica Udruženja “Aarhus centar u BiH“, istaknula je da je da su se okupili da bi još jednom zamolili delegate Doma naroda da usvoje zakon o zaštiti okoliša, koji se čeka više od šest godina.

  • Društvo

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 0

Predstavnici Udruženja “Aarhus centar u BiH“ održali su danas mirno okupljanje ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH kako bi zatražili od Doma naroda da se usvoji Prijedlog zakon o zaštiti okoliša FBiH sa pratećim amandmanima.

Emina Veljović, izvršna direktorica Udruženja “Aarhus centar u BiH“, istaknula je da su se okupili da bi još jednom zamolili delegate Doma naroda da usvoje zakon o zaštiti okoliša, koji se čeka više od šest godina.

- Ovo je treće mirno okupljanje koje smo organizovali za vrijeme Covid-pandemije. Nadam se da je danas konačno taj dan, jer naš okoliš ne može više čekati – kazala je.

Nina Kreševljaković, pravna savjetnica u ovom udruženju, kazala je da je bitno da se, između ostalog, uredi izdavanje okolišnih dozvola, što će se ovim zakonom ispraviti.

- Također, pooštrene su kaznene odredbe tako da smo sigurni kako će zagađivači mnogo više da poštuju okolišne principe i neće u tolikoj mjeri zagađivati okoliš s obzirom na to da će morati mnogo veće kazne plaćati. Nadam da će Dom naroda danas usvojiti zakon i to će uveliko pomoći u kompletnom poboljšanju okolišne situacije u Federaciji BiH – dodala je Kreševljaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...