MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Kako jeftinim preparatom iz kuhinje spriječiti zamrzavanje vjetrobranskog stakla automobila (VIDEO)

Ako se led gusto stisne na vjetrobransko staklo, možda ćete trebati ponavljati ovaj postupak dok sav led ne nestane.

  • Auto

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 0

Mješavina sirćeta i vode može vam pomoći u preveniranju leda na vjetrobranskm staklu. Noć prije poprskajte staklo. Pomiješajte sirće i vodu u omjeru 2:1 (u korist sirćeta). Zatim poprskajte vjetrobransko staklo smjesom. Kiselost u sirćetu spriječit će stvaranje leda pa se nećete morati brinuti o odmrzavanju automobila sljedećeg jutra. Međutim, imajte na umu da ovu smjesu nikada ne smijete koristiti na vjetrobranskom staklu s pukotinama koje nisu popravljene. Kiselost u smjesi može prouzročiti daljnje oštećenje tih pukotina na staklima vozila. Također, pazite da ova smjesa ne dođe na limene dijelove automobila.

Ako na vjetrobranskom staklu ima leda i morate ga brzo odmrznuti, jednostavno pomiješajte alkohol za čišćenje i vodu (2:1) u boci s raspršivačem. Raspršite otopinu na vjetrobransko staklo. Alkohol uzrokuje da led trenutno sklizne s vašeg vjetrobranskog stakla. Ako se led gusto stisne na vjetrobransko staklo, možda ćete trebati ponavljati ovaj postupak dok sav led ne nestane.

Još jedan način da sigurno očistite vjetrobransko staklo je miješanje jedne kašikice soli s dvije šoljice vode. Smjesu nanesite na vjetrobransko staklo i sol će otopiti led. Da biste ubrzali ovaj postupak, možete upotrijebiti plastični strugač za led kako biste uklonili led, jer se on počinje topiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...