TRUDNICA SANELA RASPLAKALA HRVATSKU: Tri dana je s troje djece spavala u autu, a onda joj je stigao najbolji poklon za Novu godinu

Njih petero živi u porodičnoj kući na glavnoj cesti koja iz Gline vodi prema Topuskom.

  • Regija

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 1

Sanela i Milan čekaju svoje četvrto dijete. Curica koju njezine sestre Lana (3), Lucija (5) i Ana (1,6) žele nazvati Dora, svijet bi trebala ugledati 6. januara.

Njezina će majka, prema svemu sudeći, u rodilište otići iz kamp-prikolice, parkirane u dvorištu porodične kuće u Glini.

- Tri dana smo spavali u autu pa me sad malo boli – odgovara Sanela na pitanje kako je.

Sve je, kaže, bolje od kuće nastradale u zemljotresu.

- Kuća je iznutra ruševina, ne smijemo ni ući u nju. Veliki strah je to bio. Strah me baš. Ne za mene nego za djecu. I za ovo nerođeno. I znam da će taj stres naškoditi djetetu – kazala je Sanela reporterima „Jutarnjeg lista“.

Kamp-kućicu dovezla im je žena iz Istre, kojoj su beskrajno zahvalni. Neugodno im je, ne mogu se sjetiti imena. U buri emocija zaboravili su.

- Veliki je to prvo bio šok, a onda olakšanje kad nam je gospođa dovezla ovu kućicu i pružila nam krov nad glavom – kaže Sanela.

Ova kućica za obitelj Nikolić to i jeste. Unutra je peć, zbog dimnjaka je probijen limeni krov.

- Kad je počelo drmati, nisam se mogla pomaknuti s kreveta. Kao da me nešto zakovalo. Obitelj je jela, baš je jako počelo tresti. Suprug je istrčao s dvije curice, izveo ih, pa se vratio po treću.

Njih petero živi u porodičnoj kući na glavnoj cesti koja iz Gline vodi prema Topuskom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...