VELIKI POVRATAK GENIJALNOG RATNIKA: Steph Curry sa 62 poena uništio Portland, još jedna blijeda partija Jusufa Nurkića (VIDEO)

Stephen Curry bio je ponovo, nakon dužeg vremena, zvijezda večeri na NBA parketima nakon što je sa 62 poena odveo svoje Golden State Warriorse do pobjede nad Portland Trail Blazersima sa 137:122.

  • Sport

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Bila je ovo najbolja njegova partija nakon oporavka od teške povrede ruke, zbog čega je preskočio skoro cijelu prošlu sezonu. Veliki Steph bio je neuhvatljiv za protivničku odbranu, ubacivši 8 trojki iz 16 pokušaja. 

U ekipi Portlanda najefikasniji je bio Damian Lillard sa 32 poena, a izvrstan učinak je imao i Enes Kanter sa 24 poena i 12 skokova. Turčin je potpuno istisnuo sa parketa Jusufa Nurkića, koji je već drugu utakmicu zaredom imao katastrofalan učinak. Najbolji bh. košarkaš je za 23 minute provedene u igri, ubacio svega sedam poena (šut 3-10) i dodao 6 skokova i 3 asistencije.

Briljantnu utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović u pobjedi Utah Jazza nad San Antonio Spursima od 130:109. Sjajni Mostarac ubacio je 28 poena, uz fantastičan učinak za tri poena (6-7).

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...