SVIJET SLAVI NOVOG "KRALJA TROJKI": Stepfen Curry sa novih pet ubačenih trojki protiv "New York Knicsa" pretekao legendarnog Raya Allena, pogledajte trenutak za historiju (VIDEO)

Publika u New Yorku oduševljeno je pozdravila rekord Stepfena Curryja, a među prvim mu je čestitao dosadašnji rekorder Ray Allen.

  • Sport

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 0

"Stephen Curry je novi kralj trojki". Ovako počinje najveći broj izvještaja sa noćas odigranih utakmica NBA lige nakon što je fantastični igrač Golden State Warriorsa u utakmici protiv New York Knicsa 7 minuta i 33 sekunde prije kraja prve četvrtine ubacio trojku kojom je oborio dosadašnji rekord od 2,973. trojke kojeg je držao Ray Allen. Do kraja utakmice koju su Warriorsi dobili sa 105-96 Curry je ubacio ukupno 5 trojki, pa je njegov trenutni učinak 2,977 pogodaka iza linije od tri poena.

Publika u New Yorku oduševljeno je pozdravila rekord Stepfena Curryja, a među prvim mu je čestitao dosadašnji rekorder Ray Allen.

"Ne mogu objasniti", kazao je njegov otac Dell Curry, također nekada sjajni šuter koji je igrao u New Jersey Netsima sa pokojnim Draženom Petrovićem. "Igrao sam sa Allenom i protiv njega, igrao sam i protiv Reggieja Millera (trećeg na listi najboljih trojkaša), znam koliko su ti momci bili sjajni šuteri, ali znam da će moj sin napustiti kao najbolji šuter u historiji ovog sporta. I to je nevjerovatno."

Košarkaški analitičari i stručnjaci već sada kalkuliraju koliko bi Stepfen Curry mogao imati ubačenih trojki do kraja svoje karijere. On ima 33 godine i ukoliko ne bude ozbiljnijih povreda, kojima je bio sklon u dosadašnjem dijelu karijere, predviđa se da bi u vrhunskoj formi mogao igrati još pet godina, do svoje 38, koliko je imao Ray Allen kada je prestao igrati. U dosadašnjem dijelu sezone Curry postiže nešto preko pet trojki po utakmici, što znači da će ostane li zdrav imati preko 400 ubačenih trica samo u "regularnom" dijelu NBA sezone. Uz ovakvu formu i dobro zdravlje, predviđaju stručnjaci, on bi karijeru mogao završiti sa više od 4.000 trojki što bi teško ijedan igrač nakon njega mogao dostići.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...