KRVOPROLIĆE U PARKU: U pucnjavama ranjeno 12 osoba, šest u kritičnom stanju, policija blokirala sve...

Još nije utvrđeno jesu li dvije pucnjave povezane.

  • Hronika

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 1

Policija američke savezne države Floride objavila je u nedjelju navečer da istražuje dvije odvojene pucnjave u Miamiju u kojima je ranjeno 12 osoba.

U prvoj pucnjavi, do koje je došlo u Little River Parku u sjevernom dijelu Miamija u 19 sati po lokalnom (1 sat po srednjeeuropskom) vremenu, dva neidentificirana napadača pucala su iz vatrenog oružja na ljude nedaleko od košarkaškog terena u parku. Osmero ljudi je ranjeno, od kojih je šestero kritično, među kojima i šesnaestogodišnji mladić.

Četiri su osobe ranjene u odvojenoj pucnjavi u gradskoj četvrti Allapattah, izvijestila je policija. Žrtve su prevezene u bolnicu "Jackson Memorial Hospital Ryder Trauma Center" i u stabilnom su stanju.

“Moji policajci se nalaze na poprištu još jedne tragične pucnjave koja uključuje mlade osobe. Ovaj oblik oružanog nasilja mora biti zaustavljen”, napisao je na Twitteru šef okružne policije Alfredo Ramirez.

Još nije utvrđeno jesu li dvije pucnjave povezane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...