SPREMA LI SE VELIKA PROMJENA?: Intrigantna izjava Nikole Lovrinovića o mogućoj smjeni Vijeća ministara BiH

Predstavnički dom Parlamenta BiH trebao bi iduće sedmice raspravljati o prijedlogu grupe poslanika Nezavisnog bloka, Naše stranke i SDP-a da se na dnevni red uvrsti zahtjev za iniciranje glasanja o nepovjerenju Vijeću ministara.

  • Mini market

  • 04. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Sudeći prema porukama iz parlamentarnih stranaka, ova inicijativa mogla bi i proći Zastupnički dom. Međum, mnogi smatraju da ovaj prijedlog ne može proći i Dom naroda BiH, u kojem SNSD i HDZ imaju osam od 15 poslanika, odnosno i običnu i entitetsku većinu.

Nakon prošle sjednice, iz ovih stranaka stizale su poruke da nema izgleda da Vijeće ministara bude smijenjeno. Međutim, Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu, dao je pomalo intrigantnu izjavu.

- Evidentno je da parlamentarna većina ne postoji i da su mnoge inicijative prošle, pa možda može i ova, poručuje Lovrinović, prenosi Večernji.

Podsjećamo, predsjednik SDA Bakir Izetbegović nedavno je najavio mogućnost da SDA glasa za nepovjerenje Vijeću ministara, a to je danas najavio i predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

- Nije pitanje da li trebaju da idu, nego kako i kada zbog određenih prepreka. Vjerujem da će Vijeće ministara da padne samo ne mogu da kažem kada, rekao je danas Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...