ČOVIĆEVI MEDIJI ZGROŽENI ZBOG IZVJEŠTAVANJA O TRAGEDIJI U POSUŠJU: Pozivaju na ostavke odgovornih i čelnih ljudi na HRT-u...

U Hrvatskoj je danas Dan žalosti zbog smrti osmero mladih iz Posušja u prvim satima 2021. godine. Hrvatski premijer Andrej Plenković opisao je ovu odluku kao poruku solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske. Dodao je da su se s njim složili i predsjednik Sabora RH te predsjednik Republike Hrvatske.

  • Mini market

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Podsjećamo, u petak, 1. januara, centralni Dnevnik HRT-a o ovoj je velikoj tragediji, u kojoj je smrtno stradalo osmero hrvatskih državljana, izvijestio tek u 33. minuti, što je izazvalo salve kritika i nezadovoljstva, piše portal HMS, neslužbeno glasilo Čovićevog HDZ-a.

Proglašenje Dana žalosti u cijeloj Hrvatskoj zbog ove tragedije samo je potvrda da je HRT morao ovoj tužnoj i šokantnoj vijesti pristupiti s više pažnje, uvažavanja i pijeteta te Dnevnik u petak započeti upravo ovom viješću.

Vjerovatno nikada nije zabilježeno da se u nekoj državi proglasi Dan žalosti zbog neke “sporadične” vijesti koja je emitirana pri kraju centralne informativne emisije na državnoj televiziji.

Ovakav epilog događaja dovodi do zaključka da bi urednica Odjela Informativni medijski servis HTV-a Katarina Periša-Čakarun te urednici spomenutog Dnevnika Marta Šimić-Mrzlečki i Dražen Majić morali podnijeti ostavke na dužnosti koje obavljaju, piše HMS, napomenuvši i da su svi od osmero tragično preminulih državljani RH, a troje ih je studiralo na Sveučilištu u Splitu. Uz sve to, općina Posušje na svojoj zapadnoj strani graniči s Republikom Hrvatskom.

Također, član 9 stav 1 Zakona o HRT-u glasi: Javne usluge HRT-a u smislu ovoga Zakona sadrže programske obveze HRT-a koje ispunjavaju demokratske, socijalne i kulturne potrebe hrvatskog društva, jamče pluralizam, uključujući kulturnu i jezičnu raznolikost. Stav dva ovoga člana odnosi se na pojašnjenje stava 1, a između ostaloga, u Zakonu stoji da je HRT dužan proizvoditi i objavljivati programe namijenjene informiranju pripadnika hrvatskoga naroda izvan Republike Hrvatske, kao i programe namijenjene javnosti u Republici Hrvatskoj koji se odnose na život, događaje i probleme Hrvata koji žive izvan Republike Hrvatske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...