HOĆE LI "ČETVORKA" PODRŽATI KANDIDATURU DENISA ZVIZDIĆA ZA PREDSJEDNIŠTVO BiH?: Konaković: “To je čovjek kojeg jako cijenim…”

Konaković je rekao da "četvorka" sa zajedničkim kandidatom nema konkurenciju i da u SDA ne postoji čovjek koji može pobijediti kandidata "četvorke".

  • Politika

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 0

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković govorio je na današnjoj konferenciji za medije o zajedničkom nastupu "četvorke" na općim izborima 2022. godine, prenosi PRESS.

On je upitan i o zajedničkom nastupu "četvorke" na općim izborima 2022. godine i hoće li imati zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH. Konkretno, upitan je hoće li podržati kandidaturu Denisa Zvizdića za člana Predsjedništva BiH.

“Priča oko Denisa Zvizdića je jedna intriga oko koje ja u ovom trenutku nemam odgovor. Da ga je SDA podržila u utrci za člana Predsjedništva BiH, razmislili bismo da li bismo ga podržali. To je čovjek s kojim se nisam uvijek slagao, ali ga zaista cijenim. On je čovjek koji puno bolje artikuliše svoje stavove i ko je dobro radio u Vijeću ministara BiH”, rekao je Konaković.

Istaknuo je da "četvorka" sa zajedničkim kandidatom nema konkurenciju i da u SDA ne postoji čovjek koji može pobijediti kandidata "četvorke".

“Bakir je mogao nekoliko godina u tehničkom mandatu držati Vijeće ministara BiH na čelu s Denisom Zvizdićem, ali nije. On je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH dao SNSD-u. Još jednom će mu se potvrditi da tri i četiri nije isto”, kazao je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...