U SRBIJI POČELA VAKCINACIJA SPUTNJIKOM V: Ivica Dačić i Aleksandar Vulin primili rusku vakcinu protiv korone

U Srbiju je nedavno stigao prvi kontingent, od 2.400 doza, ruske vakcine Sputnjik V.

  • Regija

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 2

Predsjednik Narodne skupštine Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić danas je u Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" primio rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnjik V.

Pored Dačića, danas se vakcinišu i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i Marija Gnjatović iz Instituta za primjenu nuklearne energije i direktorica za biocide i medicinsku ekologiju Dragana Despot.

– Protiv Covida se možemo boriti vakcinama ako su one bezbedne i efikasne. Za sada nije zabeležen slučaj da nisu. Zato smo mi i ovde. Cilj je bio da se pokaže da državni funkcioneri učestvuju i imaju poverenje u proces vakcinacije. Zato smo i primili vakcinu. Bićemo srećni da spasimo svaki ljudski život – rekao je, između ostalog, Dačić, nakon što je primio vakcinu.

On je dodao i da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, također, primiti neku od sljedećih vakcina koja bude stigla u Srbiju, ali da ne zna da li će to biti kineska ili neka druga, piše "Blic".

U Srbiju je nedavno stigao prvi kontingent, od 2.400 doza, ruske vakcine Sputnjik V.

Podsjetimo, prva građanka Srbije koja je primila vakcinu protiv koronavirusa je premijerka Ana Brnabić. Ona je krajem decembra, zajedno sa ministricom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr. Darijom Kisić-Tepavčević i epidemiologom, dr. Predragom Konom, primila "Pfizerovu" vakcinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...