VAŽAN POVOD SASTANKA: Džaferović s komandantom EUFOR-a

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, primio je danas u oproštajnu posjetu generala Reinharda Trischaka, komandanta snaga Evropske unije u BiH (EUFOR), prenosi Anadolu Agency (AA).

  • Politika

  • 06. Jan. 2021  06. Jan. 2021

  • 0

Član Predsjedništva BiH čestitao je generalmajoru Trischaku na uspješno obavljenom mandatu na čelu snaga EUFOR-a, naglasivši da je prisustvo međunarodnih vojnih snaga sastavni dio Dejtonskog sporazuma i jako važan faktor za održavanje sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Razgovarano je o saradnji EUFOR-a s Oružanim snagama i Ministarstvom odbrane Bosne i Hercegovine, s naglaskom na vojnim vježbama koje su organizovane na tlu BiH u proteklom periodu.

Džaferović je na kraju zahvalio generalmajoru Trischaku na trudu i zalaganju koje je pokazao tokom svog mandata te mu zaželio sreću u nastavku karijere, zaključili su iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...