DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE: Žena poginula u eksploziji, na nju se obrušili PLAFON I KROV

Zrenjaninka B. U. (85) poginula je sinoć u eksploziji koja se oko ponoći dogodila u porodičnoj kući u kojoj je živjela u ulici Milana Rakića u gradu na Begeju.

  • Hronika

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

Kako saznaje "Blic" iz izvora u zrenjaninskoj policiji, prvi rezultati istrage pokazali su da je do eksplozije došlo zbog neispravnih gasnih instalacija.

– Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice su izašli na lice mjesta po dojavi o incidentu i iz ruševina izvukli beživotno tijelo starije ženske osobe, koja se u trenutku eksplozije nalazila u kući na kojoj se obrušio dio plafona i krovne konstrukcije. Na mjesto nesreće izašao je nadležni tužilac koji je zajedno sa pripadnicima zrenjaninske policije izvršio uviđaj i istraga koja je u toku, trebalo bi da rasvijetli sve okolnosti koje su dovele do tragedije. Prema prvim informacijama, najvjerovatnije je do eksplozije došlo zbog neispravnih gasnih instalacija – objašnjava sagovornik "Blica" upoznat s istragom u vezi s ovim incidentom.

Tijelo starice je, kako saznaje "Blic", prebačeno po nalogu tužioca na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu i, prema prvim informacijama, nadležni smatraju da je do tragedije došlo nesretnim slučajem bez elemenata krivičnog djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...