SEKUNDE DO KATASTROFE: Vatrogasci u Petrinji na dva krova pronašli...

Gotovo da nema dimnjaka na području hrvatskog grada Petrinje koji u zemljotresu nije oštećen ili uništen.

  • Hronika

  • 09. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 0

“Uslijed potresanja i statike koja više nije sigurna, kako na objektima, tako i na dimnjacima, opasnosti su višestruke. Od mogućnosti gušenja do kojeg može doći uslijed poroznosti dimnjaka, pogotovo onih koji su starije gradnje, do požara koji mogu dodatno ugroziti stanovnike i prilikom čega može doći do ljudskih žrtava”, rekao je za RTL Hrvoje Ostović, zapovjednik Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Petrinja.

“Nažalost, kroz aktivnosti, a bilo je gotovo 2.500 intervencija koje su vatrogasci odradili na terenu, uz sve ostale zadaće s ciljem pomaganja građanima Petrinje, u dva slučaja smo usred saniranja krovova i dimnjaka zatekli i minsko-eksplozivna sredstva. Apeliramo da građani predaju takva sredstva ako ih imaju, bez sankcija se mogu predati nadležnoj policijskoj upravi, ali i da nam prilikom sanacije daju informaciju o tome kako ne bi došlo do ozljede vatrogasaca”, poručio je Ostović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...