STEVANOVIĆ NAKON SNIMKA NA FARMACEUTSKOM FAKULTETU: "Riba od glave zaudara daleko" (VIDEO)

Doktor Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku povodom ovog slučaja.

  • Društvo

  • 09. Jan. 2021  09. Jan. 2021

  • 0

Studenti završne godine Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu tvrde kako je profesorica doc. dr. Edisa Trumić, govoreći o njima, iskoristila nimalo primjeren izraz.

Naime, tokom pauze u predavanju doc. dr. Trumić, mogle su se čuti ponižavajuće i pogrdne riječi upućene studentima koji su svjedočili tome, jer je profesorica zaboravila isključiti mikrofon.

Studenti navode kako je cijeli snimak predavanja, uključujući i sporni dio, nastao na pauzi, snimljen na Google meet platformi, piše Crna.hronika.info.

“Tokom prve pauze, docentica se udaljila od svog računara na kojem nije isključila mikrofon te u komunikaciji sa gospodinom koji se nalazio u istoj prostoriji nazvala nas, studente, ‘kerovima’, a dotični gospodin joj je rekao da nas ‘zapi*a i ko nas je*e’ te da je ona glavna”, kazali su, između ostalog, u saopćenju studenti spomenutog fakulteta.

Doktor Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku povodom ovog slučaja.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti.

“Čitam ovu sramotu koju su objavili studenti farmacije i razmišljam koga smo sve promovirali u univerzitetske nastavnike zadnjih godina.

Po kojim kriterijima? Šta oni o profesionalnoj etici mogu naučiti svoje studente?

Što se onda čudimo novim generacijama zdravstvenih radnika?

Riba od glave (fakulteta) zaudara na daleko”, naveo je Stevanović.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...