DEMANT NA TEKST OBJAVLJEN U „DNEVNOM AVAZU“: „Za razliku od Fahrudina Radončića, nikada se nisam vozio u službenom automobilu direktora OSA-e, niti je moja švalerka upravljala…“

Na adresu redakcije "Slobodne Bosne" stigao je demantij Armina Cibre na pisanje "Avaza". Demantij prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 10. Jan. 2021  10. Jan. 2021

  • 4

Poštovani,

Obzirom da je dana 09.01.2021.godine na portalu  “Dnevnog avaza”, predpostavljam uz potporu “konsultanta” Fahrudina Radončića objavljen tekst pod naslovom “Avaz neće polemisati sa osobom koja je promovisala Fikreta Abdića, a uništavala Mehmeda Alagića”, te da je u tekstu između ostalog napisano da direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica nezakonito dila obavještajnu arhivu “raznim Avdićima i Cibrama”, imam potrebu da demantiram bolesne laži i konstrukcije Avazovog “konsultanta”, te Vas ljubazno molim da moj demantij prenesete u cijelosti.

-Za razliku od Fahrudina Radončića, nikada nisam upoznao niti jednog direktora OSA-e, pa čak ni gospodina Osmana Mehmedagića, niti mi ijedan direktor OSA-e davao obavještajni materijal, kao što je bivši direktor OSA-e Almir Džuvo redovno “dilao” Radončiću transkripte nezakonito presretnutih razgovora Bakira Izetbegovića, Zlatka Lagumdžije, Senada Šahinpašića-Šaje i drugih, za Radončića, u to vrijeme “bezbjedonosno interesantnih lica”.

-Za razliku od Fahrudina Radončića, također nikada nisam niti jednom direktoru OSA-e stavio na raspolaganje svoju privatnu garažu za parkiranje službenih automobila OSA-e.

-Za razliku od Fahrudina Radončića nikada se nisam vozio u službenom automobilu direktora OSA-e, niti je moja švalerka upravljala službenim automobilom niti jednog direktora OSA-e.

Koliko se sjećam SIPA je prilikom pretresa i hapšenja Fahrudina Radončića, u njegovom kabinetu pronašla određenu službenu operativnu dokumentaciju “KIO SIPA-e”, koju mu je “dilao” tadašnji direktor SIPA-e i njegov blizak prijatelj i suradnik GORAN ZUBAC, inače Karadžićev i Mandićev ratni zamjenik komandira stanice milicije Srpska Ilidža.

I tada je Radončić u sudnici Suda BiH u svojoj izjavi pokušao dovesti mene u vezu sa navedenom dokumntacijom o čemu sam dao svoj demant u “Dnevniku 2” FTV koji vam također šaljem ovom prilikom.

Obzirom da se “Avazov konsultant” u pomenutom tekstu dotakao i rahmetli generala Mehmeda Alagića kao i njegovog “rušitelja” Asima Kambera, ovom prilikom želim da upoznam javnost da sam ja lično vozio Radinčića u Sanski most na “Tajni sastanak” sa Asimom Kamberom, te vam šaljem njihovu zajedničku sliku sa istog.

U nadi da ćete moj demantij objaviti u cijelosti, unaprijed zahvalan.

S poštovanjem!

Armin Cibra

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...