ARMIN CIBRA DOBIO PRESUDU PROTIV RADONČIĆA I "AVAZA": "Nikada me niko nije plaćao za svjedočenja, a pogotovo ne Bakir Izetbegović"

Cibra je novinare „Avaza“ i Fahrudina Radončića tužio zbog teksta pod naslovom “Bakirova hobotnica sa 31.000 maraka plaća lažne iskaze protiv Radončića”

  • Mini market

  • 09. Jan. 2024  

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu donio je pravomoćnu presudu protiv novinara Indire Ćatić, Faruka Velea, kompanije “Avaz-roto press” i Fahrudina Radončića, kojom su navedeni dužni isplatiti odštetu za klevetu Arminu Cibri, bivšem vozaču i tjelohranitelju Fahrudina Radončića.

Kako se navodi u presudi Kantonalnog suda, tuženi se obavezuju da u roku od 30 dana tužitelju Arminu Cibri solidarno nadoknade štetu prouzrokovanu klevetom, odnosno iznošenjem i prenošenjem neistinitih činjenica u listu “Dnevni avaz” od 15 i 16.04.2015. godine, i to na ime povrijeđenog ugleda, časti i dostojanstva sa zakonskom zateznom kamatom , počev od 11.06.2015. pa do isplate. 

Obavezuje se trećetuženi “Avaz-roto press” da o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude, i to u roku od 30 dana.

Cibra je novinare „Avaza“ i Fahrudina Radončića tužio zbog teksta pod naslovom “Bakirova hobotnica sa 31.000 maraka plaća lažne iskaze protiv Radončića” objavljenog u Dnevnom avazu u aprilu 2015. godine, a u kojem se, između ostalog, navodi kako je posredstvom Bakira Izetbegovića i SDA Arminu Cibri isplaćeno 31.000 KM preko Ministarstva za boračka pitanja KS.

„Nikada me niko nije plaćao za izjave i svjedočenja, a pogotovo Bakir Izetbegović s kojim se nikad nisam ni sreo ni vidio, osim u rijetkim slučajevima kad bi Radončić bio s njim na privatnom ručku kojem su prisustvovale i njihove supruge i drugi prijatelji, a radilo se pretežno o zajedničkim iftarima“, tvrdi Armin Cibra.

Podsjetimo, Armin Cibra je nakon prestanka radnog odnosa u „Avaz-roto pressu“ u javnosti iznosio brojne optužbe o navodnim kriminalnim radnjama svog bivšeg poslodavca i šefa Fahrudina Radončića, što je rezultiralo nizom međusobnih tužbi za klevetu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...