NISU NI OD KAKVE KORISTI, ALI SU ZATO JAKO ŠTETNI: Vijeće ministara BiH odobrilo 20.000 KM iz budžeta da se usred pandemije organizira božićni prijem!?

Ako Vijeće ministara BiH nema ideja, neka se obrati Draganu Čoviću, on i njegov zet Davorin Primorac, direktor BHANSA-e, uvijek imaju originalnih ideja oko trošenja budžetskih sredstava na razbribrige i besposlice! A neutrošeni novac od božićnog prijema je, ionako, "hrvatski"...

  • Mini market

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 1

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine pokazalo je tokom proteklih desetak mjeseci da nije sposobno uraditi ništa da bi umanjilo dimenzije i posljedice pandemije koronavirusa, od raspuštanja Kriznog štaba s odmetnutim ministrom-dezerterom Fahrudinom Radončićem pa do potpune pasivnosti i nesnalaženja u procesu nabavke spasonosnih vakcina kojima sve zemlje u susjedstvu uveliko vakcinišu svoje građane.

Ali, ako već nije u stanju spriječiti i obuzdati pandemiju, Vijeće ministara BiH, predvođeno Zoranom Tegeltijom i njegovim zamjenikom Vjekoslavom Bevandom, u stanju je stvoriti vrlo povoljne uslove za njeno širenje!  Kako drugačije ocijeniti odluku Vijeća ministara BiH od 26. novembra prošle godine da se iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine izdvoji 20 hiljada KM za "tradicionalno obilježavanje prijema povodom katoličkog Božića u zgradi Parlamentarne skupštine BiH Bosne i Hercegovine koji će se održati 17. decembra 2020. godine".

U vrijeme kada je donesena odluka o finansiranju božićnog prijema 26. novembra, kao i u vrijeme kada je planirano njegovo održavanje 17. decembra, u Sarajevu, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, važila je zabrana okupljanja više od 30 ljudi i nemoguće je da ministri to nisu znali. Dnevni broj zaraženih kretao se između hiljadu i dvije hiljade osoba, a mrtvih i više od 60. Uprkos tome, oni su zadužili Službu za zajedničke poslove institucija BiH "da u okviru rasploživih sredstava obezbijedi":

a) hranu i piće,

b) iznajmljivanje tehnike,

c) usluge uređenja prostora - dekoracije,

d) štampanje pozivnica po utvrđenom dizajnu i tiražu i

e) orkestar i bend za muziku.

Božićni prijem nije održan, a da jeste i da su se organizatori pridržavali protokola o javnim okupljanjima, koji zabranjuju prisustvo  više od 30 ljudi, bio bi to, vjerovatno, i najskuplji domjenak ove vrste ikada, sa cijenom od skoro 700 KM "po glavi" gosta!

Organizatori su, vjerovatno, u jednom momentu shvatili da su pretjerali ili da ih je ponijela pjesma i svečarsko ozračje pa su odustali od ovog prijema najvišeg mogućeg infektološkog rizika. Šta će se desiti sa već odobrenih 20 hiljada KM koje su izdvojene iz budžetskih rezervi, nije poznato. Ako Vijeće ministara BiH nema ideja, neka se obrati Draganu Čoviću, on i njegov zet Davorin Primorac, direktor BHANSA-e, uvijek imaju originalnih ideja oko trošenja budžetskih sredstava na razbribrige i besposlice! A neutrošeni novac od božićnog prijema je, ionako, "hrvatski"...

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...