FRANCUSKA U ŽALOSTI: Preminuo bivši napadač Bastije

Nekadašnji napadač Bastije Christopher Maboulou preminuo je u 31. godini, objavio je klub s Korzike.

  • Sport

  • 11. Jan. 2021  12. Jan. 2021

  • 0

Bivši igrač je doživio srčani udar u rodnom Montfermeil, predgrađu Pariza, dok je igrao mali fudbal sa drugovima.

„Sporting klub Bastia je upravo obaviještena o tragičnoj smrti svog bivšeg igrača Christophera Mabouloua. Čitav klub izražava najiskrenije saučešće njegovog porodici, prijateljima i voljenima. Nek počiva u miru”, objavila je Bastia.

Maboulou je odigrao 29 utakmica u Ligi 1 i 58 u Ligi 2, a pamte se njegova dva pogotka u avgustu 2014. protiv Marseillea, na debiju Marcela Bielse u ulozi trenera.

Ova vijest nije iznenađenje, jer je Mabouloua 2011. doživio srčani udar na treningu Chateaurouxa. Nakon dvije godine pauze je dobio dozvolu da se vrati fudbalu, ali je opet morao da prekine. Nažalost, nije mogao bez lopte.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...