BUDUĆNOST JE STIGLA: "Generals Motors" predstavio leteći Cadillac

"General Motors" predstavio je futuristički leteći Cadillac, vozilo koje se kreće bez vozača i koje polijeće i spušta se vozeći putnike „zračnom linijom“.

  • Auto

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Viši izvršni direktor „General Motorsa" opisao je da je novi Cadillac „koncept budućnosti ličnog prijevoza", prenosi RTS.

Cadillac za jednog putnika, koji je, tehnički, dron koji polijeće i slijeće i koji se kreće vertikalno, moći će da putuje brzinom do 55 milja na sat. Potpuno je autonoman, električan, sa motorom od 90 KW, baterijom i ultralaganim kućištem.

Leteći Cadillac predstavljen je u videozapisu kao dio virtuelne uvodne prezentacije izvršne direktorice Meri Bera, zajedno sa još jednim vozilom - porodičnim električnim Cadillac šatlom. Bera je prošle godine otkrila da proizvođač automobila istražuje alternativne načine prijevoza kao što su zračna taksi vozila.

Koncept letećih vozila predstavio je i šef Odseka za dizajn „General Motorsa" koji je novo vozilo opisao kao urbane zračne mobilnosti, što je ključno za viziju kompanije u budućnosti". Autonomni šatl, za koji se navodi da „uskoro stiže", ima prednja i zadnja klizna vrata i panoramski stakleni krov. Kabina ima udobno sjedište i opremljena je biometrijskim senzorima, ima sistem glasovne kontrole i prepoznavanje pokreta rukama.

„General Motors" odbio je da otkrije više detalja.

I ostali proizvođači automobila, uključujući "Toyotu" i "Hyundai", ranije su predstavili koncept zračnih vozila kao dio svog budućeg poslovanja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...