“SB” NA LICU MJESTA: Muzur i Terzić ozvaničili početak gradnje važne saobraćajnice za Sarajevo, vrijednost radova je veća od 23 miliona KM (FOTO)

Naš fotoreporter bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

  • Ekonomija

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 1

Načelnik općine Ilidža Nermin Muzur i direktor JP "Autoceste Federacije BiH" Adnan Terzić, zajedno sa predstavnicima izvođača radova, firme "Euro-Asfalt", ozvaničili su početak gradnje važne saobraćajnice za Kanton Sarajevo.

Radi se o gradnji posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, poddionice, LOT-3B, kao sastavnog dijela Koridora 5C.

Izgradnjom predmetne saobraćajnice omogućit će se bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C sa mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.

Vrijednost ugovora je 23.283.000 KM sa PDV-om.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur ije rekao da je dionica od velikog značaja za ovu općinu zbog spajanja i ubrzavanja putne komunikacije sa koridorom 5C, kao i za stanovništvo Blažuja koje za prolazak kroz industrijsku zonu mora koristiti neke stare puteve i zaobilaznice.  

"S krajem radova i završetkom dionice bit će itekako ubrzan promet i komunikacija i olakšan pristup, posebno putnicima koji dolaze iz pravca Kiseljaka i drugih općina iz pravca mostarskog raskršća", rekao je načelnik.

Direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić kaže kako će dionica od četiri saobraćajne trake biti duga 1.800 metara i na njoj će se nalaziti dva vijadukta, a cijelom dužinom će biti postavljena zaštita od buke jer će prolaziti kroz naseljeno područje. 

Naš fotoreporter bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

(Sl. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...