"SB" NA LICU MJESTA: Završen likovni konkurs, uručene nagrade mladim umjetnicima... (FOTO)

Na konkurs se prijavilo oko 20 studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz čitave Bosne i Hercegovine.

  • Kultura

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Javna ustanova Centar kulture i mladih općine Centar Sarajevo, pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo i u saradnji sa mikrokreditnim društvom "IuteCredit" BiH i kompanijom "Svjetlostkomerc" d. d. Sarajevo, organizirala je nagradni likovni konkurs ''Studentski dani 2020'' o temi ''Čiji je to grad?''. 

Na konkurs se prijavilo oko 20 studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz čitave Bosne i Hercegovine. Tim povodom, danas je u prostorijama CKM-a organizirana pres-konferencija i dodjela nagrada najuspješnijim mladim umjetnicima. 

Prisutnima su se obratili članovi stručnog žirija, akademski slikar Džeko Hodžić, akademski grafičar Irfan Hozo, magistrica kiparstva Elma Alić-Šobot, akademski kipar Admir Halilović, Monja Matović Cico, predstavnica mikrokreditnog društva "IuteCredit" BiH i Nađa Tihić, predstavnica kompanije "Svjetlostkomerc" d.d. Sarajevo, kao i direktor JU CKM Armin Omerović.

Prvu nagradu, odnosno poklon-bon u vrijednosti od 600 KM, osvojio je Ahmed Lutvikadić, drugu nagradu, poklon-bon u vrijednosti 375 KM osvojila je Hana Hurem, a treću nagradu, poklon-bon u vrijednosti 250 KM, osvojila je Amina Ahmetagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...