MIRE SPASIO KOEMANA: Barcelona je u finalu, pogledajte prvi pogodak Miralema Pjanića u dresu španskog velikana

Barcelona je prvi finalist španskog Superkupa nakon što je savladala Real Sociedad boljim izvođenjem penala sa 3:2 (1:1).

  • Sport

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Real Sociedad je bio opasan na otvaranju utakmice. Isak je dva puta prijetio Ter Stegenu, ali nije uspio zabiti.

Potom se budi i Barcelona. Počeli su igrati mnogo bolje Katalonci nakon 20. minute, a u 39. minuti su došli do gola.

Bila je to jako lijepa akcija Barce. Griezmann je pronašao Frenkieja de Jonga, a ovaj zabija za 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme, Real Sociedad je izjednačio. De Jong igra rukom u kaznenom prostoru i dosuđen je penal. Odgovornost za penal je preuzeo Oyarzabal. Zabio je za 1:1.

Potom je Barca bila konkretniji rival. Imali su nekoliko dobrih šansi, ali se rezultat nije mijenjao i otišlo se u produžetke.

Pjanić i Puig su dobili šansu na otvaranju produžetaka, šansi je bilo na obje strane, Real Sociedad je imao dva zicera u finišu, ali spašavali su Ter Stegen i prečka.

Pobjednik je odlučen izvođenjem penala. Ter Stegen je skinuo dva, Sociedad je promašio i treći i tek u četvrtoj su zabili pogodak. Pogodio je i Pjanić svoj penal, a umjesto da riješi sve, Griezmann šalje loptu preko gola i ostavlja protivnika u igri.

Januzaj je pogodio i izjednačio rezultat, Puig je izveo odlučujući penal i pogodio je te je odveo Barcelonu u finale.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...