NOVI PRIŠTINSKI ŠAMAR VUČIĆU: Petkoviću zabranjen ulazak na Kosovo, vraćen je s granice zbog…

Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću Priština je rano jutros odbila zahtjev za ulazak na Kosovo,

  • Regija

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 3

Iz Vlade Srbije tvrde da mu je ovnemogućeno da posjeti poplavljena područja u srpskim sredinama i da ugroženim domaćinstvima uruči humanitarnu pomoć.

Petković je ocijenio da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i prije zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete, saopćeno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi", naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da EU nije u stanju da obezbijedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

"Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu", poručio je Petković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...