NOVI DETALJI: Sa nepristupačnog terena izvučen kombi u kojem je bio osumnjičeni Turčin i ide na vještačenje...

Bijeli kombi za koji se sumnja da ga je koristio osumnjičeni za ubistva u Zenici, turski državljanin Caner (Fuat) Taylan, pronađen je danas u mjestu Grablje u općini Busovača. Ekipa N1 je na mjestu događaja.

  • Hronika

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

N1 se nalazi u mjestu Grablje, gdje je pronađen bijeli kombi u kojem se osumnjičeni sinoć udaljio sa mjesta ubistva. Vučna služba je nakon uviđaja odvezla kombi na dodatna vještačenja i analize, javlja reporter N1 Boris Brezo.

“Tokom protekle noći pronađeno je vozilo koje se dovodi u vezu s događajem u Zenici. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u saradnji sa MUP-om ZDK. Kombi je pronađen u blizini magistralnog puta M-5 u mjestu Grablje u općini Busovača“, kazao je Hodžić za N1.

Inače, još traje potraga za bjeguncem koji se sumnjiči da je jučer u Zenici izvršio dvostruko ubistvo, potvrdila je za N1 Aldina Alić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Jučer se u Zenici dogodilo dvostruko ubistvo za koje se sumnjiči Caner (Fuat) Taylan, državljanin Turske sa prebivalištem u Zenici.

Iz zeničke policije, podsjetimo, jučer su obavijestili da je u 9.30 sati u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba upotrebom hladnog oružja nanijela povrede O. R., rođenom 1957. godine, iz Zenice, koji je od posljedica zadobijenih povreda i preminuo na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Nedugo zatim potvrdili su i drugo ubistvo osobe, čiji identitet još nije otkriven.

“Apel građanima da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju istog, o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Prilikom poduzimanja naznačenih aktivnosti, u poslijepodnevnim satima, u navednoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se, prema operativnim saznanjima, može dovesti u vezu s navedenim krivičnim djelom i osumnjičenim licem. U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen. Službenici Sektora kriminalističke policije, u saradnji i pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti sa ciljem pronalaska osumnjičenog lica, kao i rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Naznačene aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...