KAD METLA PRORADI: Nova skupštinska većina "počistila" SNSD-ove kadrove

"Pažljivo smo birali kadrove koji će da budu na pozicijama."

  • Mini market

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Nova skupštinska većina u Stanarima, koju čine US, SDS, SP i DNS, nije gubila vrijeme pa je već na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta "počistila" SNSD-ove kadrove s čelnih pozicija u javnim preduzećima i ustanovama, načelnike opštinskih odjeljenja te članove upravnih i nadzornih odbora.

Sa svojih pozicija su, između ostalih, sijenjeni direktori Centra za kulturu, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, zatim načelnici odjeljenja za opštu upravu te privredu i finansije, kao i članovi upravnih i nadzornih odbora u "Ekosferi", Sportsko-turističkoj organizaciji i ostalim javnim preduzećima i ustanovama.

"Mislim da je to jedan sasvim prirodan proces. Došlo je do promjene vlasti, svi kadrovi su bili u statusu vršilaca dužnosti, znači nisu bili izabrani konkursom. Došla je nova skupštinska većina i logično je da će na rukovodeće pozicije postaviti kadrove za koje mi smatramo da taj posao mogu i trebaju obnašati u narednom periodu", kaže Denis Stevanović, predsjednik Skupštine opštine (SP).

S tim se ne slažu u SNSD-u, jer su, kažu, njihovi kadrovi dobro obavljali svoj posao u proteklih pet godina.

"Očigledno je da četiri političke partije koje su ovaj put sačinile skupštinsku većinu, rade uglavnom na uhljebljenjima određenih političkih aktivista. Smatram da nije realno razriješiti nekog dužnosti, nekog ko je radio korektno svoj posao, direktore ustanova, i javnih preduzeća, a dovoditi ljude koji ničim nisu dokazani. Znači, mi smo imali ovdje tri-četiri direktora javnih ustanova, preduzeća koji su vrlo korektno radili svoj posao... Razumijem političku aktivnost da tu nova vlast dovede svoje ljude, ali trebalo bi obrazložiti", rekao je Goran Jerinić, predsjednik stanarskog SNSD-a, te dodao da je ta stranka utemeljila opštinu i pokrenula razvoj.

Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari (US), poručuje da su lokalna skupština u prošlom mandatu, kao i načelnik opštine, "držali načelnike odjeljenja u statusu vršilaca dužnosti praktično četiri godine".

"Isto tako i direktori preduzeća su bili u statusu v. d. četiri godine, što nije u skladu sa zakonom, ali takođe i članovi upravnih i nadzornih odbora su bili u statusu v. d. U mandatu ove skupštine, a i u mom mandatu kao načelnika opštine, za šta ja budem predlagač, to tako neće biti nego ćemo se striktno pridržavati zakona. Birali smo pažljivo kadrove koji će da budu na pozicijama, to su stručni i odgovorni ljudi i od njih će se tražiti sposobnost, znanje i rad u skladu sa zakonom, tako da ćemo u dogledno vrijeme raspisati konkurs i imenovati načelnike odjeljenja, odnosno direktore javnih preduzeća", izjavio je Ćelić.

On je dodao da ga je nakon preuzimanja vlasti dočekala ogromna "rupa" u budžetu, zbog čega će, kaže, biti provedena revizija, nakon koje će javnosti predočiti kakvo je stanje u opštinskoj kasi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...