NAČELNIK JAJCA ODGOVORIO KONAKOVIĆU: "U kampanji ste nas poklonili HDZ-u”

Konaković je jučer poručio da SDA namjerava činiti vlast s HDZ-om i u drugim lokalnim zajednicama u Srednjobosanskom kantonu. Tvrdi da Hozan pokušava, kako je naveo na Facebooku, izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 2

Reizabrani načelnik Jajca Edin Hozan iz Stranke demokratske akcije (SDA) reagovao je na navod predsjednika Naroda i pravde (NiP) Elmedina Konakovića da će SDA koalirati s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) u ovom i drugim mjestima, a da se to moglo izbjeći.

Konaković je jučer poručio da SDA namjerava činiti vlast s HDZ-om i u drugim lokalnim zajednicama u Srednjobosanskom kantonu. Tvrdi da Hozan pokušava, kako je naveo na Facebooku, izmišljotinama sakriti istinu koja se vidi u svakom dijelu SBK.

- Ovo se dešava u situaciji kad sve može bez HDZ-a. Zvao sam ga lično, razgovarali smo o izborima prije izbora. Mi smo tražili razgovore u SBK, on insistirao samo na razgovorima o Jajcu. Kaže da nije upućen u ostalo, a potpredsjednik je Kantonalnog odbora SDA SBK. Nije teško razmontirati sve laži ove mašinerije koja druge optužuje za podršku HDZ-u nauštrb Bošnjaka u SBK. Potvrdilo se sve što smo govorili – istaknuo je Konaković.

Načelnik Jajca, koji je i predsjednik KO SDA, uz demanti je priložio screenshot SMS-a poslanog predsjedniku NiP-a.

- Gospodina Konakovića sam zvao 10. augusta i, kako mi se nije javio, poslao sam mu poruku isti dan, dokaz je u prilogu. Nije mi odgovorio na poruku! Vjerovatno me nije ozbiljno shvatio, nije me možda ni prepoznao. A zašto i bi kada je njemu bitno samo Sarajevo, a nas je već poklonio HDZ-u i u kampanji je sve uradio da HDZ dobije načelnika u Jajcu. Pa, zar Novi Travnik nije dokaz? – naglasio je Hozan.

Zatim je prepričao SMS razgovor.

- Nakon što su se neki ljudi uključili kako bi uspostavili komunikaciju između nas dvojice, nazvao me je negdje usred kampanje, tri mjeseca nakon mog poziva i poruke. U tom kratkom razgovoru mi je rekao, otprilike, sljedeće: ‘Danas sam u Jajcu, ali mislim da nema potrebe da se vidimo. Mi idemo do kraja. A što ti ne bi odustao od kandidature’, i slično. To je bio naš prvi i jedini razgovor. Nikakvih poziva više nije bilo i to je istina – potcrtao je Hozan.

Imao je i poruku za Konakovića.

alt

- Svoju uslugu HDZ-u ste ispunili i vjerovatno dobro naplatili. Sada se pravdate. E, pa, ne može, gospodine Konakoviću! Suština je da vi, gospodine Konakoviću, potvrđujete da sam ja insistirao na Jajcu, što i jeste moja isključiva nadležnost. I na kraju, kao pobjednička stranka, imamo pravo formirati vlast s kim mislimo da je najbolje za našu lokalnu zajednicu. Pobijedili smo HDZ bez obzira na to što su imali vašu pomoć – zaključio je načelnik Jajca i predsjednik KO SDA SBK Edin Hozan, piše "Hayat".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...